Kategoriarkiv: Skåne

Dags att uppleva Norrköping

Även om jag är lite av en enstöring så kan till och med jag bli uttråkad. Så nästa helgs inbjudan till inflyttningsfest i Norrköping är helt klart ett välkommet inslag. Har aldrig varit i Norrköping så bara att se en helt ny stad ser jag fram emot.

Återstår bara ett problem – vad ska jag ha på mig. Eftersom jag sällan eller aldrig går på fest eller större tillställningar så har jag i princip inga finkläder, går ju bara runt i vardagskläder. Så nu sitter jag och tittar på massa siter för onlineshopping och det finns ju en helt uppsjö att välja på. Har ju hört talas om Zalando och Halens men är det några andra som kanske är bättre? Någon som har några bra tips? De behöver ha rätt snabb leverans med så de hinner komma hit innan jag åker. Haha, känner mig verkligen som en utomjording som inte vet hur denna jorden fungerar 😀 Hoppas ni kan hjälpa mig så slipper jag fråga frugan, behöver inte höra att jag borde följa med henne och shoppa……

utomjorning

Presentkort kan vara bra

Jag har alltid tillhört dem som sagt att den mest fantasilösa och tråka presenten man kan ge bort r presentkort. Men jag hade fel, presentkort från Greatdays är helt klart ett undantag!

greats

Här man man välja allt ifrån Vin-, mat-, whisky-, konjak,- till chokladprovning. Man kan också testa på olika sporter, köra olika typer av fordon, hotellövernattningar, SPA, kurser och allt annat mellan himmel och jord.

Det är verkligen en genial sida att använda. Det kan vara svårt att köpa presenter till typ kollegor på jobbet som slutar eller fyller jämt, men allt som behövs är ett presentkort här och jag skulle bli extremt förvånad om de inte hittar något som passar dem och deras intressen.

Kommer också rekommendera alla som ska köpa något till mig att ge mig presentkort härifrån – kan enkelt räkna upp 20 olika upplevelser som jag vill göra.

Tänkte detta var ett bra tips som jag ville dela med mig av :)

EM är över

island ute ur emSedan Frankrike helt dominerade och slog ut Island ur EM så känns det lite som att EM är över.

Men det är ju tur att de klarade sig så länge som de gjorde eftersom det gick så otroligt dåligt för Sverige. Så då får vi ju göra det som vi svenskar gör bäst, hittar något annat att heja på och kalla det svenskt. Så tack vare Lars Lagerbäck så levde EM-drömmen vidare lite.

Men det är ju alltid underhållning att se på bra fotboll, det sparar ju nerver och hjärta lite att inte vara så känslomässigt engagerad också 😉

 

 

Åter igen funderingar på Malmö

Under om vi någon gång kommer att komma till skott med att flytta till Malmö eller inte. Min fru är mer inne på det än vad jag är, vi har det fint här och båda våra familjer är nära så det kommer helt klart bli mer omständligt att fixa barnvakt. Fast allt går ju att lösa om man bara vill.

Men denna gången har vi i alla fall kommit så långt att vi har pratat med en fastighetsmäklare i Malmö som vi eventuellt ska träffa på måndag. Det finns en fin lägenhet som vi är intresserade av, men budgivningen är tydligen redan igång. Så om den hinner gå över vår budget innan måndag så blir det ingen affär.

tänkerSå vi har lite att fundera på över helgen helt klart. Hoppas ni har en lugnare helg och njuter ordentligt, kanske med en öl eller två i vårvädret.

Helgen räddad

För ett par dagar sedan så beställde jag hem lite blandade Audi delar åt en kompis som vi ska montera in i hans bil till helgen. Heter det montera när man håller på med bildelar?

meka med bilen 1

Som du säkert förstår så kommer jag väl mest att sitta vid sidan och dricka öl och räcka honom diverse verktyg och delar. Jag är inte alls kunnig när det gäller bilar, men jag är bra på att hitta de billigaste delarna på nätet så vi kompletterar varandra rätt bra :)

Hoppas ni har en bra helg därute!

 

Unnar oss en badtunna

Hoppas att ni haft ett gott slut och ett gott nytt allihop! Själv måste jag säga att jag har haft en fantastisk början på 2016 :) Jag har fått frugan att gå med på att köpa en vattentunna!

Vi badade vattentunna i mellandagarna hos ett par kompisar och blev helt förälskade i den både frugan och jag. Så nu jag vi beställt en badtunna Royal. Kanske lite att ta i men lika bra att köpa en som vi vet vi kommer att trivas med än att snåla och sedan gå och gruva sig över det.

Det var kanske impulsköp eftersom vi inte hade sparat ihop pengarna men så såg vi på Fogtail att vi kunde låna 25000 (endast 1182kr/mån) och så slog vi till. Så nu är det bara att vänta……

badtunna-royal

Malmö??

Varför blir alltid beslut mycket mer komplexa ju äldre man blir? Vi har funderingar på att flytta från Helsingborg till Malmö eftersom det finns fler jobbtillfällen där. Självklart så finns det ju också fler personer där som slåss om samma jobb, så frågan är om det verkligen öppnar upp för fler jobbtillfällen.

Vi har kollat lite på svensk fastighetsförmedling malmö för att se vad det finns för bostäder till att börja med. Det är ju också viktigt att vi kommer till ett bra område med tanke på barn och skola. Det bör också vara bra kommunikationsmöjligheter eftersom vi bara har en bil.

Sånt här behövde man aldrig tänka på när man var ung, då kunde man vara mycket mer impulsiv och ha inställningen med att ”det löser sig”.

Men har också kollat på Landgren, det kanske är lika bra att bygga något istället…. Malmö är ju alltid Malmö så man kommer ju alltid få tillbaka sina pengar.

Tål att funderas på.

malmö