Kategoriarkiv: Familjen

Presentkort kan vara bra

Jag har alltid tillhört dem som sagt att den mest fantasilösa och tråka presenten man kan ge bort r presentkort. Men jag hade fel, presentkort från Greatdays är helt klart ett undantag!

greats

Här man man välja allt ifrån Vin-, mat-, whisky-, konjak,- till chokladprovning. Man kan också testa på olika sporter, köra olika typer av fordon, hotellövernattningar, SPA, kurser och allt annat mellan himmel och jord.

Det är verkligen en genial sida att använda. Det kan vara svårt att köpa presenter till typ kollegor på jobbet som slutar eller fyller jämt, men allt som behövs är ett presentkort här och jag skulle bli extremt förvånad om de inte hittar något som passar dem och deras intressen.

Kommer också rekommendera alla som ska köpa något till mig att ge mig presentkort härifrån – kan enkelt räkna upp 20 olika upplevelser som jag vill göra.

Tänkte detta var ett bra tips som jag ville dela med mig av :)

Välbehövlig weekend away

hotellNästa helg ska jag och frugan spendera en långhelg på hotell Tällberg, och det ska bli så underbart!

Är det bara jag som tycker att denna vintern har varat i en hel evighet? För att inte tala om all snö som ska envisas med att komma. Och i natt kom det ännu mer av det vita eländet.

Normalt så älskar jag snö, speciellt i december. Men när jul och nyår är över så vill jag ha vår. Så att få typ 10 cm snö på en natt i slutet av februari är verkligen inget drömscenarier för mig.

Så att komma iväg ett tag med frugan känns som en utmärkt idé. Hotellfrukost, inga måsten, bara ta dagen som den kommer, sovmorgon och god mat och god dricka – vad mer kan man önska av livet egentligen.

Om det nu måste komma mer snö i år så kan det ju komma och snöa in oss på hotell Tällberg så vi måste stanna lite längre 😉

Åter igen funderingar på Malmö

Under om vi någon gång kommer att komma till skott med att flytta till Malmö eller inte. Min fru är mer inne på det än vad jag är, vi har det fint här och båda våra familjer är nära så det kommer helt klart bli mer omständligt att fixa barnvakt. Fast allt går ju att lösa om man bara vill.

Men denna gången har vi i alla fall kommit så långt att vi har pratat med en fastighetsmäklare i Malmö som vi eventuellt ska träffa på måndag. Det finns en fin lägenhet som vi är intresserade av, men budgivningen är tydligen redan igång. Så om den hinner gå över vår budget innan måndag så blir det ingen affär.

tänkerSå vi har lite att fundera på över helgen helt klart. Hoppas ni har en lugnare helg och njuter ordentligt, kanske med en öl eller två i vårvädret.

Inspiration till Alla hjärtans dag

Tror jag har hittat den perfekta Alla hjärtans dagspresenten till frugan. Vad tror ni om detta hjärtat? Jag ska göra det själv alltså, och ha en annan text på. Vet ännu inte vad jag ska skriva på det, men har ju lite tid på mig att komma på det.

Trähjärta

Och sedan kan vi dricka någon god champagnedrink på kvällen och äta någon god ostbricka eller liknande. Lagom romantiskt och avslappnat eller hur?

Unnar oss en badtunna

Hoppas att ni haft ett gott slut och ett gott nytt allihop! Själv måste jag säga att jag har haft en fantastisk början på 2016 :) Jag har fått frugan att gå med på att köpa en vattentunna!

Vi badade vattentunna i mellandagarna hos ett par kompisar och blev helt förälskade i den både frugan och jag. Så nu jag vi beställt en badtunna Royal. Kanske lite att ta i men lika bra att köpa en som vi vet vi kommer att trivas med än att snåla och sedan gå och gruva sig över det.

Det var kanske impulsköp eftersom vi inte hade sparat ihop pengarna men så såg vi på Fogtail att vi kunde låna 25000 (endast 1182kr/mån) och så slog vi till. Så nu är det bara att vänta……

badtunna-royal

Julklappsshopping

jul 2Alltså, tack vare internet så har detta årets julklappsshopping gått som en dans! Bara att sitta och klicka hem det som man vill ha. En kompis till mig tycker att jag är knäpp och tycker att jag lägger för mycket pengar på frakt.

Men för mig så är det helt klart värt några extra hundralappar att slippa vara ute på stan och trängas med folk. Plus att det kostar ju både bensin, parkering och tid att fara runt. De flesta sidor har också fraktfri leverans om man handlar över en viss summa som inte är speciellt svårt att komma upp i.

Finns ju också bra siter som litebilligare.se där man kan gå in och hitta kuponger och rabattkoder på olika sidor. Så det är ett bra tips att gå in och kolla där innan du handlar.

En annan riktigt bra sida enligt mig för att köpa parfymer är köpaparfymer.se, här handlar jag både julklapp till frugan och mig.

God jul på er om vi inte hörs innan.

Malmö??

Varför blir alltid beslut mycket mer komplexa ju äldre man blir? Vi har funderingar på att flytta från Helsingborg till Malmö eftersom det finns fler jobbtillfällen där. Självklart så finns det ju också fler personer där som slåss om samma jobb, så frågan är om det verkligen öppnar upp för fler jobbtillfällen.

Vi har kollat lite på svensk fastighetsförmedling malmö för att se vad det finns för bostäder till att börja med. Det är ju också viktigt att vi kommer till ett bra område med tanke på barn och skola. Det bör också vara bra kommunikationsmöjligheter eftersom vi bara har en bil.

Sånt här behövde man aldrig tänka på när man var ung, då kunde man vara mycket mer impulsiv och ha inställningen med att ”det löser sig”.

Men har också kollat på Landgren, det kanske är lika bra att bygga något istället…. Malmö är ju alltid Malmö så man kommer ju alltid få tillbaka sina pengar.

Tål att funderas på.

malmö

Alltid lika svårt

Är det bara jag som tycker att det är otroligt svårt att köpa presenter till kvinnor, oavsett ålder? Om du känner som jag så har jag ett tips till dig som verkar ha fungerat för mig ett tag nu. Det är i alla fall ingen som har opponerat sig ännu.

Jag går in på bloomify.se. Där brukar jag sedan köpa någon av nyheterna eller om de har några särskilda paket man kan välja. Som sagt, det är ingen som har opponerat sig ännu så det verkar fungera. Detta tillsammans med en blomma är min rekommendation.

present