Kategoriarkiv: Blandat

Dags att uppleva Norrköping

Även om jag är lite av en enstöring så kan till och med jag bli uttråkad. Så nästa helgs inbjudan till inflyttningsfest i Norrköping är helt klart ett välkommet inslag. Har aldrig varit i Norrköping så bara att se en helt ny stad ser jag fram emot.

Återstår bara ett problem – vad ska jag ha på mig. Eftersom jag sällan eller aldrig går på fest eller större tillställningar så har jag i princip inga finkläder, går ju bara runt i vardagskläder. Så nu sitter jag och tittar på massa siter för onlineshopping och det finns ju en helt uppsjö att välja på. Har ju hört talas om Zalando och Halens men är det några andra som kanske är bättre? Någon som har några bra tips? De behöver ha rätt snabb leverans med så de hinner komma hit innan jag åker. Haha, känner mig verkligen som en utomjording som inte vet hur denna jorden fungerar 😀 Hoppas ni kan hjälpa mig så slipper jag fråga frugan, behöver inte höra att jag borde följa med henne och shoppa……

utomjorning

Presentkort kan vara bra

Jag har alltid tillhört dem som sagt att den mest fantasilösa och tråka presenten man kan ge bort r presentkort. Men jag hade fel, presentkort från Greatdays är helt klart ett undantag!

greats

Här man man välja allt ifrån Vin-, mat-, whisky-, konjak,- till chokladprovning. Man kan också testa på olika sporter, köra olika typer av fordon, hotellövernattningar, SPA, kurser och allt annat mellan himmel och jord.

Det är verkligen en genial sida att använda. Det kan vara svårt att köpa presenter till typ kollegor på jobbet som slutar eller fyller jämt, men allt som behövs är ett presentkort här och jag skulle bli extremt förvånad om de inte hittar något som passar dem och deras intressen.

Kommer också rekommendera alla som ska köpa något till mig att ge mig presentkort härifrån – kan enkelt räkna upp 20 olika upplevelser som jag vill göra.

Tänkte detta var ett bra tips som jag ville dela med mig av :)

Välbehövlig weekend away

hotellNästa helg ska jag och frugan spendera en långhelg på hotell Tällberg, och det ska bli så underbart!

Är det bara jag som tycker att denna vintern har varat i en hel evighet? För att inte tala om all snö som ska envisas med att komma. Och i natt kom det ännu mer av det vita eländet.

Normalt så älskar jag snö, speciellt i december. Men när jul och nyår är över så vill jag ha vår. Så att få typ 10 cm snö på en natt i slutet av februari är verkligen inget drömscenarier för mig.

Så att komma iväg ett tag med frugan känns som en utmärkt idé. Hotellfrukost, inga måsten, bara ta dagen som den kommer, sovmorgon och god mat och god dricka – vad mer kan man önska av livet egentligen.

Om det nu måste komma mer snö i år så kan det ju komma och snöa in oss på hotell Tällberg så vi måste stanna lite längre 😉

Är det bara jag som är orolig?

trumpVarje gång jag läser om Trump och vad han gjort och hans uttalanden så blir jag rädd. Folk som han ska inte få ha makt över huvud taget.

Nu verkar han ju tycka att det är komik i att ta kvinnor mellan benen också. Skulle han komma till makten så har vi garanterat ett tredje världskrig. Alla länder som enligt Trump inte är ariska nog skulle väl rusta upp med så mycket vapen de bara kunde för att kunna skydda sig mot ett angrepp. Eller de kanske till och med skulle tänka att anfall är bästa försvar och slå till först….

Det är i alla fall obehaglig att folk stödjer honom oavsett vad som händer i valet.

Dessa amerikaner

Alltså, jag trodde att jag inte kunde förvånas mer över de ”trailer trash” som finns i USA och vad de kan ta sig för, men tydligen hade jag fel……

Här är en kvinna som skiljer sig från sin son för att gifta sig med sin dotter. Jag vet inte vem som är mest dum i huvudet – barnen som gifter sig med sin mamma eller mamman som gifter sig med barnen…. Det är ju många skruvar lösa på dem allihop. Skulle inte förvåna mig om det var inavel som skapade barnen från början……

Inte konstigt att Trump får röster när sånna ålarens har rösträtt…..

incest

EM är över

island ute ur emSedan Frankrike helt dominerade och slog ut Island ur EM så känns det lite som att EM är över.

Men det är ju tur att de klarade sig så länge som de gjorde eftersom det gick så otroligt dåligt för Sverige. Så då får vi ju göra det som vi svenskar gör bäst, hittar något annat att heja på och kalla det svenskt. Så tack vare Lars Lagerbäck så levde EM-drömmen vidare lite.

Men det är ju alltid underhållning att se på bra fotboll, det sparar ju nerver och hjärta lite att inte vara så känslomässigt engagerad också 😉

 

 

Nu gäller det Sverige!

Åh, som jag har väntat på detta – FOTBOLLS-EM!!! Har varit helt rastlös hela dagen. Har till och med varit ute och klipps gräsmattan fast jag gjorde det i lördags, så det behövdes egentligen inte, men det var bra för att göra av med lite överskottsenergi 😉

Tror tyvärr att Sverige kommer att få det väldigt tufft i sina matcher. Irland och Italien i synnerhet är inga dåliga lag att leka med. Belgien borde i alla fall vara enklare, kan man ju tycka. Men vi hoppas i alla fall att detta kommer att gå hur bra som helst!

Go go go Sweden!!

sverige irland

Se upp för djungelvrål…..

… har inte ätit Djungelvrål sedan jag var typ 20 tror jag och så fick jag för mig att köpa en påse idag. Det hela slutade med ett besök till tandläkaren för en lossad plomb….

smslånNu var ju detta en väldigt gammal lagning så det går ju inte riktigt att enbart skylla på godiset. Men det blev en liten dyrare godisupplevelse än vad jag hade tänkt mig. Men med ett sms till Kredit365 så löste det sig snabbt.

Brukar säga att de är min expressbank med bara snabba lån, men de är riktigt bra att ha i bakhuvet när det kommer oförutsedda utgifter.

Räknar timmarna nu tills jag kan få äta! :)

Åter igen funderingar på Malmö

Under om vi någon gång kommer att komma till skott med att flytta till Malmö eller inte. Min fru är mer inne på det än vad jag är, vi har det fint här och båda våra familjer är nära så det kommer helt klart bli mer omständligt att fixa barnvakt. Fast allt går ju att lösa om man bara vill.

Men denna gången har vi i alla fall kommit så långt att vi har pratat med en fastighetsmäklare i Malmö som vi eventuellt ska träffa på måndag. Det finns en fin lägenhet som vi är intresserade av, men budgivningen är tydligen redan igång. Så om den hinner gå över vår budget innan måndag så blir det ingen affär.

tänkerSå vi har lite att fundera på över helgen helt klart. Hoppas ni har en lugnare helg och njuter ordentligt, kanske med en öl eller två i vårvädret.

Helgen räddad

För ett par dagar sedan så beställde jag hem lite blandade Audi delar åt en kompis som vi ska montera in i hans bil till helgen. Heter det montera när man håller på med bildelar?

meka med bilen 1

Som du säkert förstår så kommer jag väl mest att sitta vid sidan och dricka öl och räcka honom diverse verktyg och delar. Jag är inte alls kunnig när det gäller bilar, men jag är bra på att hitta de billigaste delarna på nätet så vi kompletterar varandra rätt bra :)

Hoppas ni har en bra helg därute!